УСЛОВИ НА КОРИСТЕЊЕ

Почитувани корисници,
Ве молиме пред користење на нашите услуги, внимателно да ги прочитате следните услови. Секоја посета на нашата страница, како и секое купување, значи дека сте ги прочитале овие услови и дека сте во целост согласни со истите. Доколку тие за Вас се неприфатливи, Ве молиме да не ја користите оваа страна.

Општи одредби

ШАРЛОТА ДФМ-ДООЕЛ Скопје ги има авторските права на сите содржини (текстуални, визуелни и аудио материјали, бази на податоци и програмерскиот код) или се користат со писмена дозвола од носителот на авторските права и на носителот на правата за трговски марки и / или дизајн. Секое копирање, дистрибуција, пренос, објавување, поврзување, длабоко поврзување, или на друг начин модифицирање на овој веб-сајт без изречна писмена согласност на ШАРЛОТА ДФМ-ДООЕЛ Скопје е строго забрането. Прекршување на општите услови  за употреба можат да доведат до покренување на граѓанска постапка и/или на гонење против сторителите за прекршување на авторските права, заштитниот знак и права или правата на која било друга форма на интелектуалната сопственост.
ШАРЛОТА ДФМ- ДООЕЛ може да ги ревидира овие услови во било кое време, со ажурирање на овој документ. Повремено, посетувајте ја оваа страница за да ги прегледате актуелните услови затоа што за Вас како корисник тие се обврзувачки.
Материјали кои ги проследува корисниот (коментари и други содржини)
Личните податоци кои ги проследувате до сајтот www.sharlota.mk. со цел купување на производи ќе бидат третирани во согласност со законите за заштита на приватноста. Забрането е праќање или пренесување до и од оваа локација, било какви незаконски материјали или материјали со навредлива содржина.
Сите материјали, информации и други соопштенија кои ги пренесувате или праќате на оваа локација нема да се сметаат за доверливи и ќе се користат за маркетинг и комерцијални цели. Секако, во оваа група не спаѓаат Вашите лични податоци. Нив, согласно со нашата политика за заштита на приватноста, ги користиме само за интерна употреба. Не ги откриваме ниту ги проследуваме на трети лица, туку ги користиме единствено за обработка на Вашите нарачки.

КУПУВАЊЕ СО ДОВЕРБА

Креирање на налог
Купувањето на нашата веб страница е дозволено како за регистирани корисници, така и купување како гостин – без претходна регистрација и најава на својот профил.
Избор на производи
На нашата страна континуирано вршиме надополнување на прозиводите кои можете да ги порачате. Производите се поделени во категории и под-категории.
При избор на производот задолжително е да се одбере големина (пр. број на парчиња, кг или сл.). Ве молиме имајте во предвид дека најголем дел од нашите производи се изработуваат рачно и можно е да има отстапки во изгледот споредено со фотографијата која е објавена.
Содржина на кошничката
Во секој момент овозможен е преглед на сите производи кои сакате да ги купите. Со едноставен клик на иконата за кошничка, во горниот десен дел од веб страната, отворате страница на која се прикажани сите производи избрани за купување. Многу лесно можете да избришете производи од кошничката или да го зголемите нивниот број.
Нарачување на производи од кошничката
Кога сте подготвени да извршите купување потребно е само на страницата каде што се наоѓа кошничката да кликнете на копчето за “ПРОДОЛЖИ КОН ПЛАЌАЊЕ” за да го извршите плаќањето. Од вас ќе биде побарано да ги внесете сите потребни податоци за комплетирање на нарачката. Со секое купување се согласувате со Условите за достава.

ПЛАЌАЊЕ

Плаќањето може да се изврши со VISA EC/MC или Maestro картичка.
Плаќањето во готово не е возможно за нарачки направени преку оваа веб страна.

ДОСТАВА

Рокот на испорака е на денот кој е одбран како датум, а начинот на испорака се врши согласно Условите за достава.

РЕКЛАМАЦИИ

Откако доставувачот ќе Ви ја достави нарачката или при преземањето на нарачката од нашата продавница, Ве молиме проверете го производот и доколку истиот е оштетен или не е во согласност со Вашата нарачка, Ве молиме да не побарате на телефонскиот број 071795348 или да ни испратите е-mail со свои податоци (име, презиме и телефон) на адресата slatkarnicasharlota@yahoo.com и да ги наведете причините. Ние ќе се обидеме во најбрз можен рок да направиме се за да се отстранат било какви пропусти, доколку истото е возможно.

ЗАШТИТА НА ПРИВАТНОСТА НА ПОДАТОЦИТЕ

За успешно да ги обработиме нарачките, потребни ни се име и презиме на нарачателот, адреса на живеење, е-маил адреса и број на телефон. Со помош на споменатите податоци можеме да ги испорачаме саканите производи, како и да ги известиме купувачите за моменталниот статус на нарачката.
ШАРЛОТА ДФМ-ДООЕЛ се обврзува дека ќе ја чуваме приватноста на нашите Купувачи. Ги собираме само неопходните основни податоци за купувачите (корисниците) и податоците неопходни за работа и информирање на корисниците согласно  деловните пракси  со цел давање квалитетна услуга.
Сите податоци за купувачите/корисниците строго се чуваат и достапни се само на вработените на кои им се неопходни за исполнување на редовните работни активности. Вработените се одговорни за почитување на начелата за заштита на приватноста.
Податоците кои ги внесувате при плаќањето односно купувањето од Вашата платежна картичка не се зачувуваат или пренесувваат преку нашите сервери. Трансакциите се процесираат преку платежниот процесинг систем на банката со која соработуваме СТОПАНСКА БАНКА која е серфитицирана за процесирање на трансакции. Во моментот кога го вршите плаќањето и ги внесувате податоците истите се процесираат преку безбедносниот протокол на банката со користење и за нас не се видливи податоците од Вашата платежна картичка.

ПОВРАТ НА ПРОИЗВОДИ

Со оглед дека станува збор за прехрамбени производи кои е потребно да се чуваат на соодветна температура, а имајќи го во предвид фактот дека по предавање на производот ние немаме контрола врз начинот на чување и манипулирање, враќање на нарачаните производи НЕ Е ВОЗМОЖНО.
Нарачката која не е преземена, односно испорачана може да се откаже по барање на корисникот и да се изврши рефундација, доколку откажувањето е направено најмалку ЕДЕН ДЕН пред денот за преземање/испорака.
Во случај на поврат на средства на купувач кој претходно платил со платежна картичка, а без оглед на причината за враќање, ШАРЛОТА има обврска за враќање на средствата.

ПОДАТОЦИ ЗА ФИРМАТА
ШАРЛОТА ДФМ ДООЕЛ Скопје
Адреса: Карл Хрон број 88, 1000 Скопје
Тел: 02 6121-224
email: slatkarnicasharlota@yahoo.com
WEB: www.sharlota.mk

  • Нема производи во кошничката.